2011. február 3., csütörtök

Banános-kókuszos Rizs

Hozzávalók:
  • 1/2 csésze baszmati rizs
  •  1 csésze víz
  •  1/4 csésze banán pépesítve
  • 1/8 csésze kókuszreszelék
  • 2 tk. ghí
  • 1/8 tk. só
  • 1 csipet fajéj
  • 1 csipet gyömbérpor
  • 1 tk. fekete mustármag
Elkészítés:
- Alaposan mossuk meg a rizst.
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a fahéjat és a gyömbért.
- Pattogtassuk ki a mustármagokat ghíben, adjuk hozzá a kókuszt és enyhén pirítsuk meg. Adjuk hozzá a banánt, a rizst és a forrásban lévő vizet.
- Tegyünk rá fedőt és takarék lángon pároljuk 15-20 percig, majd a tűzről levéve pihentessük 5-10 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése