2011. február 3., csütörtök

Biryani rizs

Hozzávalók:
  • 1/2 csésze Baszmati rizs
  • 3/4 csésze víz
  • 1/2 csésze joghurt
  • 2 tk. ghí
  • 2 ek. kesudió
  • 1 ek. áztatott mazsola
  • 1/2 tk. apróra vágott gyömbér
  • 1/2 tk. őrölt római kömény
  • 1/4 tk. fahéj
  • 1/8 tk. só
Elkészítés:
- Alaposan mossuk meg a rizs
- Tegyük fel a vizet melegedni
- Ghíben pirítsuk meg a fűszereket, a kesudiót és a mazsolát, adjuk hozzá a rizst és a joghurtot.
- Adjuk hozzá a forrásban lévő vizet, tegyünk rá fedőt és pároljuk 20 percig.
- Ha elkészült, hagyjuk állni 5-10 percig, mielőtt tálalóedénybe tennénk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése