2011. február 7., hétfő

Csicseriborsó Dhal

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze csicseriborsó
  • 2 csésze víz
  • 1/2 csésze felkockázott padlizsán
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. őrölt római kömény
  • 1 csipet aszafoetida (hing)
  • 1/4 tk.  pirospaprika 
  • 1 ek. lime vagy citromlé
  • 1/2 tk. fekete mustármag
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 tk. bors
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 1 ek. apróra vágott koriander levél
Elkészítés:
- Áztassuk be a csicseriborsót éjszakára egy csipet sütőporral, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
- Forraljuk fel a vizet öntsük bele a csicseriborsót és a kurkumát, majd közepes hőfokon főzzük kb 1/2 órát.
- Pattogtassuk ki a mustármagot olajban, adjuk hozzá a padlizsánt és a többi fűszert, pirítsuk  10-15 percig, majd adjuk az egészet a félig főtt csicseriborsóhoz.
- Főzzük tovább, míg a csicseriborsó teljesen megpuhul (kb. 30 perc)
- Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése