2011. február 3., csütörtök

Édes Rizs

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze baszmati rizs
  • 1 csésze víz
  • 1/8 tk. só
  • 1/2 csésze friss házisajt felkockázva
  • 1 tk. frissen őrölt koriander
  • 1/4 tk. frissen őrölt kardamom
  • 1/4 tk. édeskömény
  • 2 ek. mazsola
  • 2 ek. vaj
Elkészítés:
- Mossuk meg néhányszor a rizst, míg tiszta vizet nem tudunk leönteni róla.
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, majd tegyük takarékra és tegyük fedőt a fazékra.
- Lassú tűzön pároljuk 15-20 percig, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk további 5-10 percig állni.
- Közben pirítsuk meg a vajon a fűszereket és a felkockázott sajtot.
- Tegyük tálaló edénybe a rizst, adjuk hozzá a sajtot és a mazsolát, és tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander zölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése