2011. február 7., hétfő

Fekete bab Dhal

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze fekete bab
  • 1 és 1/2 csésze víz
  • 1/2 csésze felkockázott sárgarépa
  • 1/4 csésze kaliforniai paprika felkockázva
  • 1 ek. olaj
  • 2 tk. apróra vágott gyömbér
  • 1/2 tk. szárazon pirított római kömény mag
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/8 tk. aszafoetida (hing)
  • 1/4 tk. só
  • 1/4 tk. fekete bors
  • 1 ek. apróra vágott koriander levél
Elkészítés:
- Áztassuk be a babot éjszakára egy csipet sütőporral, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
- Forraljuk fel a vizet öntsük bele a babot, a sárgarépát és a kurkumát, majd közepes hőfokon főzzük kb 30 percig.
- Pirítsuk meg az olajon először a gyömbért, majd a római köményt és paprikát is, és adjuk az egészet a sóval és a borssal együtt a babhoz.
- Főzzük tovább, míg a bab teljesen megpuhul (kb. 5-10 perc)
- Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése