2011. február 3., csütörtök

Fűszeres rizs házisajttal

Hozzávalók:
  • 1/2 csésze rizs
  • 1 csésze víz
  • 1/8 tk. só
  • 1/4 csésze friss házisajt felkockázva
  • 2 ek. beáztatott mazsola
  • 1/4 kaliforniai paprika felaprítva
  • 1/2 tk koriander mag
  • 2 ek. pirított napraforgó mag
  • 1 ek. apróra vágott gyömbér
  • 1 tk. fekete bors megőrölve
  • 1 ek. koriander levél
Elkészítés:
- Alaposan mossuk meg a rizs
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, tegyünk rá fedőt és pároljuk 20 percig.
- Ha elkészült, hagyjuk állni 5-10 percig.
- Ghíben pirítsuk meg a gyömbért, majd a koriandert és a paprikát.
- Tegyük a rizst tálaló edénybe, keverjük hozzá a fűszereket, a sajtot, a napraforgó magot és a mazsolát.
- Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése