2011. február 7., hétfő

Lencse (barna lencse)

Hozzávalók:

  • 3/4 csésze barna lencse
  • 1 és 1/2 csésze víz
  • 1/4 csésze felkockázott édesburgonya
  • 1/4 sárga kaliforniai paprika felaprítva
  • 1 ek. ghí
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/3 tk. só
  • 1/2 tk. édeskömény mag
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1 és 1/2 ek. tejszín
  • 1 ek. apróra vágott koriander levél (opcionális)
Elkészítés:
- Forraljuk fel a vizet öntsük bele a megmosott lencsét, majd közepes hőfokon főzzük kb 30 percig. Adjuk hozzá a kurkumát, a sót és az édesburgonyát.
- Egy serpenyőben pirítsuk meg a ghín a paprikát majd az édeskömény magokat és az őrölt koriandert is. Amikor a paprika nagyjából megpuhult, adjuk az egészet a lencséhez.
- Főzzük addig, míg az édesburgonya teljesen megpuhul, akkora kész a lencse is
- Tálalás előtt 5 perccel öntsük bele a tejszínt, és ha szeretnénk, szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése