2011. február 7., hétfő

Sárgaborsó Dhal

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze feles sárgaborsó
  • 1 és 1/2 csésze víz
  • 1 paradicsom meghámozva, felkockázva
  • 1/4 csésze felkockázott krumpli
  • 1/3 csésze felaprított káposzta
  • 1/2 babérlevél
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. édeskömény mag
  • 1 ek. apróra vágott gyömbér
  • 1 ek. napraforgó olaj
  • 1/2 tk. fekete mustármag
  • 1/4 tk. só
  • 1 ek. apróra vágott koriander levél
Elkészítés:
- Áztassuk be a feles borsót éjszakára, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
- Forraljuk fel a vizet öntsük bele a babot, a krumplit, a babér levelet és a kurkumát, majd közepes hőfokon főzzük.
- Pattogtassuk ki a mustármagot olajban, pirítsuk meg először a gyömbért, adjuk hozzá a káposztát, paradicsomot, a sót, az édesköményt, és kb 5 percig pirítsuk, majd adjuk a borsóhoz.
- Főzzük tovább, míg a borsó teljesen megpuhul (kb. 5-10 perc)
- Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése