2011. február 7., hétfő

Tarkabab Dhal

Hozzávalók:
  • 1/2 csésze tarkabab (beáztatva egy éjszakára)
  • 1 és 1/2 csésze víz
  • 1/3 csésze felkockázott krumpli
  • 1/3 csésze felkockázott padlizsán
  • 1/2 babérlevél
  • 1 csipet fahéj
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1 és 1/2 tk. szárazon pirított római kömény
  • 1/4 csésze kaliforniai paprika felaprítva
  • 2 tk. apróra vágott gyömbér
  • 1/2 tk. fekete mustármag
  • 2 ek. mandula vagy kukorica olaj
  • 1/4 tk. só
  • 1 ek. apróra vágott koriander levél
Elkészítés:
- Áztassuk be a babot éjszakára egy csipet sütőporral, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
- Forraljuk fel a vizet öntsük bele a babot, majd közepes hőfokon főzzük. Adjuk hozzá a babér levelet, a kurkumát, a sót és a fahéjat.
- Öntsük bele a felkockázott padlizsánt és krumplit is.
- Pattogtassuk ki a mustármagot olajban, pirítsuk meg először a gyömbért, majd a paprikát is, és adjuk az egészet a babhoz.
- Törjük meg a frissen, szárazon megpirított koriander magokat, és öntsük a babhoz.
- Főzzük tovább, míg a bab teljesen megpuhul (kb. 30 perc)
- Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése