2011. február 3., csütörtök

Ünnepi Rizs

Hozzávalók:
  • 1/2 csésze rizs
  • 1 csésze víz
  • 1/4 csésze kockákra vágott házisajt
  • 2 ek. sárga mazsola
  • 1/4 csésze paprika (piros kaliforniai paprika)
  • 1/4 tk. koriander mag
  • 1/8 tk. só
  • 1-2 ek. feldarabolt mandula
  • 2 ek. korianderzöld
Elkészítés:
-Alaposan mossuk meg a rizst
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst és a sót, lefedve, lassú tűzön pároljuk 15-20 percig, majd hagyjuk 5-10 percig állni.
- Pirítsuk meg a ghíben a házisajt kockákat és a mandulát arany színűre, adjuk hozzá a koriander magokat, a paprikát és a mazsolát.
- Szedjük a rizst tálaló edénybe, keverjük hozzá a pirított összetevőket.
- A felaprított koriander leveleket közvetlenül tálalás előtt szórjuk rá.
-

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése