2011. február 3., csütörtök

Zöldséges Rizs 2.

Hozzávalók:
  • 1/2 csésze baszmati rizs
  • 1 csésze víz
  • 1/8 tk. só
  • 1 csipet kurkuma
  • 1/4 csésze krumpli
  • 1/4 csésze friss borsó vagy vajbab
  • 1/4 csésze karfiol
  • 1/4 csésze kaliforniai paprika
  • 2 ek. napraforgó olaj
  • 1/2 ek. gyömbér felaprítva
  • 1 ek. koriander levél
Elkészítés:
- Mossuk meg néhányszor a rizst, míg tiszta vizet nem tudunk leönteni róla.
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a rizst, a sót és a kurkumát, majd vegyük a tűzhelyet takarékra és tegyük fedőt a fazékra.
- Lassú tűzön pároljuk 15-20 percig, majd húzzuk le a tűzről és hagyjuk további 5-10 percig állni.
- Közben pároljuk vagy főzzük meg az apróra vágott krumplit és a karfiolt.
- Az olajon pirítsuk meg a gyömbért, aztán adjuk hozzá a paprikát.
- Tegyük tálaló edénybe, adjuk hozzá a zöldségeket, és tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott koriander zölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése