2014. november 8., szombat

Egész mungóbab (zöld mungóbab)

Hozzávalók:
  • 1/2 csésze zöld mungóbab (áztassuk be 1 éjszakára)
  • 2 csésze víz
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/2 babérlevél
  • 1/4 csésze apróra vágott sárgarépa
  • 1 ek. barnacukor
  • 1 ek. ghí vagy vaj
  • 1 tk. apróra vágott friss gyömbér
  • 1/2 tk. édeskömény mag
  • 1/4 csésze apróra vágott paradicsom
  • 1 tk. citromlé
  • 1/2 tk. só
  • 1 ek. friss korianderlevél
Elkészítés:
- Válogassuk át a zöld mungóbabot, mossuk meg alaposan és áztassuk egy éjszakán át.
- Öntsük le a vizet a mungóbabról
- Adjuk forrásban lévő vízhez, öntsük bele a kurkumát, sót, babérlevelet és a sárgarépát.
- Fedjük le és főzzük 30-40 percig.
- Ghíben pirítsuk meg az édesköményt, a gyömbért és a paradicsomot, majd adjuk a dhalhoz.
- Tálalás előtt keverjük bele a koriander levelet, a cukrot és a citromlét.
- Rizzsel vagy levesként tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése