2014. november 8., szombat

Fekete-szemű bab dhal

Hozzávalók:
  • 1/2 csésze fekete-szemű bab (1 éjszakára beáztatva)
  • 1,5 csésze víz
  • 1/2 csésze reszelt káposzta
  • 1 csipet fahéj
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. szárazon pirított római kömény mag
  • 1/4 csésze apróra vágott piros kaliforniai paprika
  • 2 ek. extra szűz oliva olaj
  • 1 ek. barnacukor
  • 1/2 tk só
  • 1 ek. apróra vágott koriander levél
Elkészítés:
- Áztassuk be a babot egy éjszakára 1 csipet szódabikarbónás vízbe.
- Öblítsük le, szárítsuk meg következő nap.
- Adjuk a babot forrásban lévő vízhez, majd mérsékeljük a hőfokot közepesre.
- Adjuk hozzá a kurkumát, a sót és a fahéjat.
- Adjuk hozzá a káposztát is.
- Oliva olajon pirítsuk meg a piros kaliforniai paprikát, majd adjuk a babhoz.
- Pirítsuk meg a római köményt, törjük össze és adjuk a babhoz.
- Főzzük 30-40 percig, míg a bab megpuhul.
- Tálalás előtt szórjuk meg koriander levéllel.

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy rátaláltam a bab főzési módszerére. Azt lehet tudni, hogy miért szükséges másnap megszárítani a babot? Köszönöm.

    VálaszTörlés