2014. november 8., szombat

Garbonzo Bab Dhal


Hozzávalók:
  •  1/2 csésze garbonzo bab (vagy csicseriborsó)
  • 2 csésze víz
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. pirított édeskömény
  • 1 ek ghí
  • 2 ek. csicseriborsó liszt
  • 2 ek kókusz
  • 2 ek korianderzöld
  • 1/4 ek. só (opcionális - főzés után sózd)
  • 2 ek tejszín vagy joghurt
Elkészítés:
- Áztassuk be a babot éjszakára egy csipet szódabikarbónával, másnap öblítsük át és hagyjuk megszáradni.
- Forraljuk fel a vizet a kurkumával, öntsük bele a babot majd közepes hőfokon főzzük kb. 1 órát vagy többet, míg meg nem puhul.
- Pirítsuk a csicseriborsó lisztet és a kókuszt világos arany színűre, majd keverjük a babhoz, hogy besűrítse. Ha szükséges, adjunk hozzá vizet vagy joghurtot, hogy szósz-jellege legyen.
- Tálalás előtt 5 perccel keverjük bele a tejszínt és szórjuk meg apróra vágott koriander levéllel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése