2014. november 8., szombat

Mung Dhal 2.

Hozzávalók:
  • 1/2 csésze felezett mungóbab
  • 1 és 1/3 csésze víz
  • 1/2 csésze sütőtök apróra vágva
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1 tk. fekete mustármag
  • 1/2 tk. koriander, frissem megőrölve
  • 1 tk. friss gyömbér apróra vágva
  • 1 friss curry levél
  • 2 tk. ghí
  • kb 1/2 tk. só (ízlés szerint)
  • 1 ek. friss korianderzöld
  • 1 tk. citromlé
Elkészítés:
- Mossuk meg a mungóbabot, adjuk a forrásban lévő vízhez.
- Adjuk hozzá a sót és a kurkumát.
- Egy serpenyőben közepes hőfokon pattogtassuk ki a mustármagokat  ghíben, adjuk hozzá a gyömbért és a sütőtököt, pirítsuk néhány percig.
- Adjuk a fűszereket a dhalhoz, fedjük le és főzzük kb 20 percig.
- Őröljük meg a koriander magokat, és a főzés vége felé adjuk a dhalhoz.
- Tálalás előtt keverjük bele a korianderzöldet és a citromlét.
- Rizzsel vagy levesként tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése