2014. november 8., szombat

Rajma Dhal (Kidney bean - vesebab)

Hozzávalók
  • 1/2 csésze vesebab (kidney beans)
  • 1,5 csésze víz
  • 1/2 csésze felkockázott burgonya
  • 1/4 csésze felkockázott padlizsán
  • 1/2 csésze apróra vágott paradicsom
  • 2 ek ghí vagy olíva olaj
  • 2 ek. apróra vágott korianderzöld
  • 1 csipet fahéj
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. szárazon pirított édeskömény
  • 1 tk. őrölt koriander
  • 1/2 tk. só
  • 2 tk. tejszín
Elkészítés:
- Áztassuk be éjszakára a babot egy csipet szódabikarbónával.
- Öblítsük le és szárítsuk meg a babot.
- Forraljuk fel a vizet, adjuk hozzá a babot, a burgonyát, a padlizsánt, a fahéjat és a kurkumát.
- Alacsony hőfokon főzzük 45 percig.
- Pirítsuk meg az őrölt koriandert és a paradicsomot ghíben.
- Pirítsuk meg szárazon az édeskömény magokat, és a főzés utolsó 15 percében adjuk a babhoz.
- Tálalás előtt keverjük bele a tejszínt és szórjuk meg korianderzölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése