2014. november 8., szombat

Vörös lencse Dhal

Hozzávalók:
  • 2/3 csésze vörös lencse
  • 1,5 csésze víz (ha hígabb dhalt szeretnénk, lehet több is)
  • 2-3 ek. ghí
  • 2 ek. tejszín
  • 1/2 csésze apróra felkockázott sütőtök
  • 1 csipet fahéj
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1/2 tk. só
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/4 tk. görögszéna
  • 1/2 tk. koriander
  • 1/4 tk. apróra vágott friss gyömbér
  • 1 tk. római kömény
Elkészítés:
- Mossuk meg a lencsét, és öntsük a forrásban lévő vízbe.
-  Rakjunk rá fedőt és főzzük 20 percig.
- Sózzuk, adjuk hozzá a fahéjt, szerecsendiót, kurkumát, görögszénát.
- Ghíben pirítsuk meg a gyömbért és a római köményt, majd öntsük bele az apróra vágott sütőtököt és süssük még 5-6 percig.
- Öntsük a fűszeres tököt a lencséhez, majd főzzük addig, míg megpuhul a tök (és a lencse).
- Tálalás előtt keverjük bele a tejszínt.
Rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése