2014. november 8., szombat

Zöldséges Mung Dhal

Hozzávalók:
  • 1/2 csésze sárga felezett mungóbab
  • 1,5 csésze víz (ha hígabb dhalt szeretnénk, lehet több is)
  • 1/4 tk. kurkuma
  • 1/2 tk. só
  • 1 tk. fekete mustármag
  • 1 tk. római kömény (őrölve vagy egész)
  • 1 csipet hing (asafoetida)
  •  1,5 tk. őrölt koriander
  • 1 tk. friss gyömbér apróra vágva
  • 1/4 csésze sága kaliforniai paprika
  • 1/2 csésze paszternák (ha nincs, fehérrépa)
  • 1 ek. ghí
Elkészítés:
- Mossuk meg a dhalt, adjuk a forrásban lévő vízhez.
- Tegyük hozzá a kurkumát és a sót, főzzük 20 percig.
- Egy serpenyőben pirítsuk meg a mustármagot, a gyömbért, a  római köményt és az asafoetidát.
- Adjuk a zöldségeket a fűszerekhez, főzzük 5 percig, majd öntsük a dhalhoz.
- Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése